Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Minek tervezni, mikor azt se tudom, a jövő héten mi lesz??!!!

Hát pont azért!

2020 az újratervezés éve volt. A HETENTE újratervezésé. És egyelőre úgy néz ki, hogy ez a tendencia marad, egy fél évig várhatóan biztosan. Ugyanakkor a 2020 igenis sok embernek hozott jó dolgokat. Váratlan, fenesegondoltavolna, de határozottan jó dolgokat. 

Az elmúlt évben már tervezhetőbb volt az élet, bár még mindig rugalmas térdekkel hullámokon lovagolunk, de az évünk tudatos tervezése mindenféle évtípusban fontos.

És igenis, az év végi összegzésnek, az év eleji tervezésnek soha nem volt nagyobb jelentősége, mint ezekben az időkben. Ennyire év elején ugyanis nem annyira tervezéssel kell foglalkozni – csak egyszerűbb így fogalmazni. Ilyenkor még a célkitűzés, az „álmodozás” a feladat. Akik nem spirituális gondolkodásúak, talán valóban meg vannak picit lőve ezzel, bár azok, akik ezt komolyan csinálják, tudományos kutatások tucatjait tudják felmutatni, hogy igenis a leírt célok megvalósulásának esélye tízszeres (mondom: TÍZSZERES!!!).

Nekünk azonban, akik tudjuk, hogy az egész Univerzum a rendelkezésünkre áll az álmaink megvalósításában, még sokkal fontosabb, hogy ilyen időkben előre gondolkozzunk. Merthogy az Univerzum csakugyan azért kel fel reggel, hogy teljesítse a kívánságainkat, de ebben a fizikai dimenzióban még neki is kell némi idő.

Muszáj tudnunk, hogy bármi történik ebben a Földi világban, ha hiszünk, minden TUD úgy alakulni, hogy nekünk jó legyen. Mert az Univerzumnak az semmi. De tényleg. Szóval ha most az év elején közöljük vele, hogy mit szeretnénk erre az évre, akkor van lehetősége egy év alatt úgy kanyarítani a szálakat, hogy a végeredmény ott legyen – ha nem is elképzelhető jelenleg, hogyan.

Amikor megvettem a házat két és fél éve, és a Vízügynél visszaköttettem a vizet, megkérdeztem, hogy rá vagyunk-e kötve a szennyvízhálózatra. Minden kétséget kizáróan közölték, hogy nem. Tudtam, hogy előbb-utóbb meg kell csináltatnom – egyszerűen a mai világban ez a felelős -, de a ház kp-kifizetése után a lakhatóvá tétel, a felújítások mindig elvitték az erre fordítható időt és/vagy pénzt. Most pedig, hogy arra készülök, hamarosan elengedem a részidős munkahely biztonsági hálóját, a vállalkozás feljesztésébe fektetek, és igyekszem egy kis vésztartalékot képezni. Az agyam hátuljában ott ketyeg, hogy „márpedig ezt sem halogathatom sokáig”, de… szóval érted.

Aztán lett egy dugulás a házban. Némi tortúra, frusztráció és újratervezés, az egész udvar feltúrása, meg 15.000.- után kiderült, hogy VAN szennyvízbekötésem. Úgy értem, kiépítve. Nos, nem teljesen így terveztem, és azt se bántam volna, ha nem december 23-án kell ezzel vesződnöm, adventi készülődés helyett, de azért elég olcsón megúsztam 🙂

Szóval azt mondom, megéri az év vége – év eleje pár hetében rászánni egy nyugodt délutánt, bekuckózni egy kis teával-forró csokival, kis rágcsával, és végiggondolni, hogyan volt, és hogyan legyen…

Ez elég sokak szerint jó dolog ahhoz, hogy már 3 ingyenesen elérhető segédletet tudok Neked ajánlani ehhez. Mindhárom hasonló, és persze kicsit más stílusú. Mindhárom ingyenes, és még letöltés-nyomtatás előtt meg tudod nézni, melyik illik Hozzád leginkább. Kell bizony hozzájuk pár óra, hiszen 30-40 oldalnyi gondolkodnivalót adnak, és éppen ettől olyan értékesek. Személy szerint én mindhármat megcsinálom, vannak átfedések, azt már nem kell újra átgondolni… Persze, ha vállalkozásunk van, nyilván csinálunk egy üzleti tervezést is (igen, ilyen időkben is, SŐT!), az ehhez való segítők inkább fizetősek, de megéri.

 

1. Year Compass – a nagy klasszikus

Sok-sok éve létezik, nyomtatható és digitálisan kitölthető, A4-es és A5-ös méretben is, többféle nyelven.

IDE KATTINTVA TUDOD LETÖLTENI

2. Éves Élettervező

Dr. Maróti Emesétől. Szintén ingyenes, csak feliratkozáshoz kötött. Mintegy 20 oldalnyi évértékelő-évtervező, és egy komplett határidőnapló is, hiszen kinyomtathatod akár az egész következő évet: minden nap egy oldal, nem titkoltan azért, hogy ne csak tervezés szinten maradjon, hanem a megvalósítás is elinduljon és történjen – nap mint nap.

IDE KATTINTVA TUDOD LETÖLTENI

3. Inspirációs napló 2021

Urban-eve, azaz Farkas Lívia alkotása, szintén több éve elérhető. Ez is inkább kreatív és személyiség-fejlesztős, nem egy száraz cucc az biztos – persze egyik sem az, és nem is lehetne, hiszen RÓLAD szólnak! Szintén feliratkozós, hiszen az email-címedre érkezik. 

IDE KATTINTVA TALÁLOD MEG

+1. Évhangoló – az Életszínezőktől

Szűcs Noémi és Tóthné Szűcs Judit alkotta, kreatív és önismereti vonatkozású tervező. Az idén már fizetős, de nyomtatott, papír-könyv formájában elérhető, igazi önreflexiós ki segédlet. Olyan kérdésekkel segít felismerni a saját erősségeinket, kihívásainkat és álmainkat amelyeket magunknak nem biztos, hogy magunktól feltennénk, és abban is segít, hogy ezen az úton elinduljunk, és meg is maradjunk – mert az egész jövő évedre egy napló, sok-sok szépen illusztrált, színezhető (!) jegyzetlappal… Az enyém tegnap érkezett, alig várom, hogy belekezdjek!

IDE KATTINTVA TALÁLOD MEG

 

4. Mákgubó üzleti tervező

Panyi Zsuzsi – üvegékszer készítő kézműves indította el a Mákgubó márkát azoknak, akik az első lépéseiket teszik a vállalkozóvá válás útján. (Én azért választottam őt egy időben, mert alkotóként hitelesnek tartottam a magam számára) Ingyenesen letölthető tervezőjét 

IDE KATTINTVA TALÁLOD MEG

Azért hoztam ebbe a felsorolásba, mert a Megvalósítás Segítő Program résztvevőiből tudom, hogy sokan vannak a Szindrana-Mandala követői között, akik dédelgetnek egy (karrierváltás jellegű) álmot, és ez nekik (is) segítség. De szerintem háztartási-családi-anyagi természetű célokhoz is kiválóan használható!

Ritkán használok az írásaimban felszólító módot, de most azt mondom bizony, csináld meg 🙂 . Egyiket vagy mindegyiket. Sok átfedés van köztük, hiszen más-más ajtón, de ugyanabba a szobába vezetnek, tehát nem fog négyszer annyi időt igényelni, de éppen az átfedések miatt nem baj, ha nem szánod rá magad mindre. Nézegesd meg, és eldöntöd. Én mindet meg szoktam, és bizony napokat szánok rá. Nem úgy, hogy napokig ülök fölöttük, hanem átolvasom őket, aztán pár napon át hagyom, hogy visszaemlékezzek, naptárt lapozgatok, jegyzetelgetek, számolgatok. Maga a kitöltés pár tényleg csak pár óra :). Az egész életed fog megváltozni, ha ennyire viszed a tudatosságodat. Évente 3 óra… Megéri, hát nem? Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_

 


One Reply to “Minek tervezni, mikor azt se tudom, a jövő héten mi lesz??!!!”

  • Ezt a bejegyzésed már régebben is olvastam. Le is töltöttem a tervezőket, aztán itt megállt a történet.
    Minden amit szeretnék, itt van a fejemben. De a bejegyzésed szerint ez kevés. Viszont szerencse, hogy mindegy mikor vetjük papírra. 🙂😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük