fbpx

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Minek tervezni, mikor azt se tudom, a jövő héten mi lesz??!!!

Hát pont azért!

2020 az újratervezés éve volt. A HETENTE újratervezésé. És egyelőre úgy néz ki, hogy ez a tendencia marad, egy fél évig várhatóan biztosan. Ugyanakkor a 2020 igenis sok embernek hozott jó dolgokat. Váratlan, fenesegondoltavolna, de határozottan jó dolgokat. 

És igenis, az év végi összegzésnek, az év eleji tervezésnek soha nem volt nagyobb jelentősége, mint ezekben az időkben. Ennyire év elején ugyanis nem annyira tervezéssel kell foglalkozni – csak egyszerűbb így fogalmazni. Ilyenkor még a célkitűzés, az “álmodozás” a feladat. Akik nem spirituális gondolkodásúak, talán valóban meg vannak picit lőve ezzel, bár azok, akik ezt komolyan csinálják, tudományos kutatások tucatjait tudják felmutatni, hogy igenis a leírt célok megvalósulásának esélye tízszeres (mondom: TÍZSZERES!!!).

Nekünk azonban, akik tudjuk, hogy az egész Univerzum a rendelkezésünkre áll az álmaink megvalósításában, még sokkal fontosabb, hogy ilyen időkben előre gondolkozzunk. Merthogy az Univerzum csakugyan azért kel fel reggel, hogy teljesítse a kívánságainkat, de ebben a fizikai dimenzióban még neki is kell némi idő.

Muszáj tudnunk, hogy bármi történik ebben a Földi világban, ha hiszünk, minden TUD úgy alakulni, hogy nekünk jó legyen. Mert az Univerzumnak az semmi. De tényleg. Szóval ha most az év elején közöljük vele, hogy mit szeretnénk erre az évre, akkor van lehetősége egy év alatt úgy kanyarítani a szálakat, hogy a végeredmény ott legyen – ha nem is elképzelhető jelenleg, hogyan.

Amikor megvettem a házat két és fél éve, és a Vízügynél visszaköttettem a vizet, megkérdeztem, hogy rá vagyunk-e kötve a szennyvízhálózatra. Minden kétséget kizáróan közölték, hogy nem. Tudtam, hogy előbb-utóbb meg kell csináltatnom – egyszerűen a mai világban ez a felelős -, de a ház kp-kifizetése után a lakhatóvá tétel, a felújítások mindig elvitték az erre fordítható időt és/vagy pénzt. Most pedig, hogy arra készülök, hamarosan elengedem a részidős munkahely biztonsági hálóját, a vállalkozás feljesztésébe fektetek, és igyekszem egy kis vésztartalékot képezni. Az agyam hátuljában ott ketyeg, hogy “márpedig ezt sem halogathatom sokáig”, de… szóval érted.

Aztán lett egy dugulás a házban. Némi tortúra, frusztráció és újratervezés, az egész udvar feltúrása, meg 15.000.- után kiderült, hogy VAN szennyvízbekötésem. Úgy értem, kiépítve. Nos, nem teljesen így terveztem, és azt se bántam volna, ha nem december 23-án kell ezzel vesződnöm, adventi készülődés helyett, de azért elég olcsón megúsztam :)

Szóval azt mondom, megéri az év vége – év eleje pár hetében rászánni egy nyugodt délutánt, bekuckózni egy kis teával-forró csokival, kis rágcsával, és végiggondolni, hogyan volt, és hogyan legyen…

Ez elég sokak szerint jó dolog ahhoz, hogy már 3 ingyenesen elérhető segédletet tudok Neked ajánlani ehhez. Mindhárom hasonló, és persze kicsit más stílusú. Mindhárom ingyenes, és még letöltés-nyomtatás előtt meg tudod nézni, melyik illik Hozzád leginkább. Kell bizony hozzájuk pár óra, hiszen 30-40 oldalnyi gondolkodnivalót adnak, és éppen ettől olyan értékesek. Személy szerint én mindhármat megcsinálom, vannak átfedések, azt már nem kell újra átgondolni… Persze, ha vállalkozásunk van, nyilván csinálunk egy üzleti tervezést is (igen, ilyen időkben is, SŐT!), az ehhez való segítők inkább fizetősek, de megéri.

 

1. Year Compass – a nagy klasszikus

Sok-sok éve létezik, nyomtatható és digitálisan kitölthető, A4-es és A5-ös méretben is, többféle nyelven.

IDE KATTINTVA TUDOD LETÖLTENI

 

2. Évhangoló – az Életszínezőktől

Noémi és Judit alkotta – nem találtam teljes nevet sehol -, kreatív és önismereti vonatkozású tervező. Fel kell érte iratkozni, de legfeljebb utána leiratkozol, ha nem tetszik.

IDE KATTINTVA TALÁLOD MEG

 

3. Inspirációs napló 2021

Urban-eve, azaz Farkas Lívia alkotása, szintén több éve elérhető. Ez is inkább kreatív és személyiség-fejlesztős, nem egy száraz cucc az biztos – persze egyik sem az, és nem is lehetne, hiszen RÓLAD szólnak! Szintén feliratkozós, hiszen az email-címedre érkezik. 

IDE KATTINTVA TALÁLOD MEG

 

Ritkán használok az írásaimban felszólító módot, de most azt mondom bizony, csináld meg :) . Egyiket vagy mindegyiket. Az egész életed fog megváltozni, ha ennyire viszed a tudatosságodat. Évente 3 óra… Megéri, hát nem? 

<hr>
<p style=”text-align: center;”>Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le :) .</p>
<p style=”text-align: center;”>.</p>
<p style=”text-align: center;”><a href=”https://szindranamandala.hu/6090-2/” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer”><img class=”wp-image-939 size-full aligncenter” src=”https://szindranamandala.hu/wp-content/uploads/2017/05/button_kerek-ertesitot.png” alt=”” width=”198″ height=”42″></a></p>
<p><a href=”https://szindranamandala.hu/mandala-szinezo/” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer”><br><img class=”aligncenter size-medium wp-image-2638″ src=”https://szindranamandala.hu/wp-content/uploads/2018/03/most-300×199.jpg” alt=”” width=”300″ height=”199″></a></p>

One Reply to “Minek tervezni, mikor azt se tudom, a jövő héten mi lesz??!!!”

  • Ezt a bejegyzésed már régebben is olvastam. Le is töltöttem a tervezőket, aztán itt megállt a történet.
    Minden amit szeretnék, itt van a fejemben. De a bejegyzésed szerint ez kevés. Viszont szerencse, hogy mindegy mikor vetjük papírra. 🙂😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

https://szindranamandala.hu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
https://szindranamandala.hu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
https://szindranamandala.hu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
https://szindranamandala.hu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
https://szindranamandala.hu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
https://szindranamandala.hu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
https://szindranamandala.hu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
https://szindranamandala.hu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
https://szindranamandala.hu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
https://szindranamandala.hu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
https://szindranamandala.hu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
https://szindranamandala.hu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
https://szindranamandala.hu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
https://szindranamandala.hu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
https://szindranamandala.hu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
https://szindranamandala.hu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
https://szindranamandala.hu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif