Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

„Ez így működik?”

Mert a Felső Éned tudja. Jobban. Mindig.

A címben szereplő mondatot a jelen bejegyzésben szereplő illetőtől idéztem. Egy konkrét tapasztalatot szeretnék megosztani Veled. Egyszer említette valaki, hogy jó lenne, ha mások teremtő-erejű tapasztalatairól írnék, de ez elég bajos, hiszen a másoké nem mindig elérhető számomra. Ezen mondjuk most változtatni szeretnék, hiszen talán vagyunk már elegen ebben a kis Szindrana-Mandala közösségben, hogy elindíthatok egy ilyen rovatot. Legyen ez a mostani az első bejegyzés.

Név nélkül mesélném el a történetet, most esett a héten, de hogy könnyebb legyen fogalmazni, nevezzük az illetőt Krisztának.

Szóval Kriszta a Megvalósítás-Segítő Program második konzultációján van túl (a 7-9-ből). Nem igazán talál örömet a munkájában, és szeretne váltani, de nehezíti a váltást, hogy kicsi gyermeke van, aki még sok idejét igényli, és a jelenlegi fizetésére is szükség van, tehát a hagyjunk-mindent-oda-valósítsuk-meg-az-álmainkat-lesz-ami-lesz jellegű megoldás nem opció. Nos, erre használjuk a programot: megtalálni az utat, és beindítani a váltást. 

Az első dolgunk volt felmérni, mi is az, amit szívesen csinálna, amit a leghamarabb el lehet indítani, amihez van elég képzettsége – legalábbis legyen meg az első pár lépcsőfok, ahonnan aztán majd lehet tovább haladni, ha a végső cél nagyobb falat is lenne. Hamar kiderült, hogy két terület van, ami közel áll hozzá, az egyik a kert, ami jelenleg igazi lélek-töltő tevékenység, szóval nem csak szívesen csinálja, de valójában gyógyító – ideális álom-munka lenne. A másik egy különleges festő-technika. 

Az SVT (Spirituális Válasz Technika vagy Spirituális Válasz Terápia) ingával dolgozik, ilyen esetben felrajzoljuk az összes lehetőséget, a +1, azaz az EGYÉB kategóriával kiegészítve: így hagyjuk meg a lehetőséget az Univerzumnak, hogy olyan javaslatot is tudjon tenni, ami nekünk most, jelen ismereteink alapján nem juthat eszünkbe.

Az inga azonnal a kertet hozta ki elsődleges útnak. De mi okosak voltunk, Krisztának fenntartásai voltak, hogy is lehetne ebből igazi megélhetést kihozni, mert mi sárgarépa meg paradicsom szinten gondolkodtunk, ehhez pedig nem érzett magában elég tudást, és a termelői biznisz elsőre nem is látszik valami stabil megélhetésnek. Így aztán a másik út megvalósítását kezdtük el, mert egyébként azt is jóváhagyta a Felső Én. Csak nem az volt szerinte az elsődleges

és ő már tudta, miért…

Ugyanis most, két hónap múltán Kriszta lelkendezve hívott fel, hogy indul egy OKJ-s képzés (tudod, most ez az utolsó lehetőség ilyen képzések elindítására a felnőttképzés átszervezése miatt), kertépítő és fenntartó… Meg hozzácsapható a kertitó építő, és később a kerttervező is. Első körben fél év, munka mellett. 

Hab a tortán, ja, meg biztos véletlen is, hogy a férje éppen nehézgép-kezelői tanfolyamot csinál, azaz amikor végeznek, közös vállalkozást is tudnak majd vinni, Kriszta kitalálja, megtervezni, férj meg elvégzi a földmunka részét. Amellett férj álma az asztalos-barkácsolós szakma, szóval akár kerti bútorok, pergolák, teraszok kivitelezésével is kibővíthetik a szolgáltatásaik körét.

Hozzátenném, hogy Kriszta évek óta keresi a (ki)utat, már egy ideje figyelgeti a képzéseket is, hogy merre mehetne, de eddig mindig csak tőle nagyon távol álló szakmákat talált, rendőr, hidegburkoló, ilyenek.

Nos, már megszokhattam volna, mégis mindig lenyűgöz, ahogy az Univerzum összeigazítja a fogaskerekeket, egyik hozza a másikat, mozgatja a harmadikat, és a végén minden olyan gyönyörűen összesimul!Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon vagy Facebook-on!

.


_


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük