Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Menyasszonyi ruha választás Univerzum módra

avagy az Univerzum olyan, mint az Örömanya 🙂

Menyasszonyi ruha vásárlást, választást bemutató videó-sorozatra bukkantam a YouTube-on, meg is néztem belőle egy csomót, nagyon tanulságos.

A legérdekesebb nekem az, ahogy az ellentétes ízlések, generációs különbségek összecsapnak. Jelen van ugye az Örömanya,  a menyasszony mamája, akinek általában elég határozott elképzelése van arról, milyen legyen a kislánya esküvője. Abban a tudatban, hogy ő fizet… És adott egy menyasszony, akinek ha lehet, még határozottabb elképzelése van a saját ruhájáról, abban a tudatban, hogy ez mégiscsak az ő nagy napja. A legtöbb esetben ezek az elképzelések nem nagyon fedik egymást – lásd fent említett okok.

Végül mégis kiválasztódik, és kifizetődik a ruha, és végül mindenki boldog. Mert a mamában győz a szeretet, hiszen neki mégiscsak az a legfontosabb, hogy a kislánya boldog legyen.

Az Univerzum pedig ugyanígy működik!

Sokan keressük azt az utat, az utunkat, amelyen „az ég áldása” van, azt, amiért valójában erre a Földre születtünk. Én is. Mert hát nyilván könnyebb egy támogató közegben haladni, mint folyamatosan valaminek az ellenében. És ez így is van.

A legtöbben ott tévedünk, hogy azt hisszük, az Univerzumnak tervei vannak velünk.

Na jó, nem mindig tévedünk. És igen, olyan is van, hogy küldetéssel érkeztünk. De a legtöbb esetben ez a küldetés annyi, hogy boldogok legyünk.

Az Univerzum abban támogat, amit akarunk. Olyan, mint egy szerető anya. Talán van némi elképzelése arról, hogy mi lenne nekünk a jó. Talán van olyan út, amin könnyebben tudna segíteni. 

Egy embernek lehet boldog élete azon a csapáson is, amit a családja, a születési körülményei, a neveltetése előrevetít. Mittudomén kisvárosi állatorvos, többgenerációs családban, satöbbi. De mi van akkor, ha az illető márpedig nem akar állatorvos lenni, pedig még a kiépített praxist is megörökölné a papától, hanem ő bizony híres rockzenész akar lenni?

Nem mondom, hogy ilyenkor esetleg az Univerzum nem tesz próbára. Talán először csak összefont karral hátradől, és hagyja, hogy kínlódjunk egy kicsit saját erőnkből. De ha azt látja, hogy igen, és még mindig, és akkor is, sőt, azért is, akkor mellénk áll, és ugyanazzal az elszántsággal fog támogatni, mintha a (számára is) könnyebb utat választottuk volna. Mert valójában neki mindegy. De tényleg.

A menyasszony lehet konok és harcos…

… és a menyasszonyi ruha vásárlás lehet egy harc. Ahogy az Univerzummal is lehet harcolni, követelőzni, majdénmegmutatni. De lehet kedvesen és határozottan is megmondani a mamának (Univezumnak), hogy

„tudom, tudom, de én mégis ezt szeretném.”

Szerinted melyik lesz a célravezetőbb? 😉Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük