Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Van jó félelem?

Ez a gondolat onnan jött, hogy rajtakaptam magam. 

Közeledik az időpont, amikor a biztos állást – ha mégoly részidős is -, végleg elengedem, és teljesen a Szindrana – Mandalának szentelem magam. Nem lesz ez „ugrás a semmibe”, ami egyébként nem idegen tőlem, de mégis, ahogy ezen gondolkoztam, végigfutott az agyamon, hogy 

„…persze, félek, de ebben a helyzetben ez teljesen természetes, ez rendben van.”

És akkor tovább gondoltam. Természetes, igen. De rendben van? Lehet olyan, hogy a félelem jó?

A félelem a szeretet ellentéte. A szeretet az az energia, ami kiteljesít, és a legerőteljesebb pozitív teremtő energia. A félelem tehát a legerőteljesebb negatív teremtő energia. Azt is szokták mondani, hogy

„Azt kapod, amit akarsz. Meg amitől félsz.”

Bizonyos élethelyzetben én is megtanultam, hogy akkor szabad a legkevésbé félni, amikor a legtöbb okunk van rá.

De akkor azt mondtam magamnak, hogy 

„igen, ez a félelem az, ami megvéd attól, hogy meggondolatlanul cselekedjek, arra késztet, hogy megtegyem az ésszerű óvintézkedéseket, és ne kelljen feladnom később az álmomat csak azért, mert ész nélkül hoztam döntéseket.

Amikor gyerekeknek tanítottam Agykontrollt, benne volt a „tananyagban” a jó félelem. Ami visszatart attól, hogy kifuss az úttestre, és kabát nélkül mászkálj télen. De ez az érzés, ami óvatosságra int, megfontoltságra késztet, valóban a félelem?

IGEN.

Elismerem, nem a legjobb motiváció. Sokkal jobb valamiÉRT cselekedni, mint valami ELLEN. De hogy hatásos, azt nem lehet elvitatni. Akkor mégis mitől jó egy félelem, és mitől lesz rossz mégis?

A válasz egyszerű: a jó félelem 

RÖVID.

Az a dolga, hogy figyelmeztessen a – nagyon is reális – veszélyhelyzetekre, és rávegyen arra, hogy megtegyük a lépéseket, amelyekkel elkerülhetjük. Ennyi. Ebből pedig az is következik, hogy a gyakorlatban VALÓBAN megszűnik az érzelmi hatása, amint ez megtörtént, hiszen amikor már cselekszünk, akkor már nem a félelem az uralkodó érzés, nem azon van a figyelem, hanem a megoldásokon.

 Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük