Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Vigyázzatok egymásra!

A szerelem fontos. A kapcsolatok fontosak. Mindenkinek.

A következő következtetéseim nem tudományos alapúak. Nem vizsgáltam a jelenséget, csak felfigyeltem rá, és nincs is elegendő számú (több száz) referenciám, hogy százalékos adatokkal szolgálhatnék.

De megfigyeltem.

A nyáron a költözés miatt festeni nem volt sok időm (mármint üvegfestményt, mert falat meg bútort festettem rengeteget), de egy-egy Spirituális VálaszTerápiát könnyen be tudtam illeszteni, amúgy pihenésképpen. És a legutóbbi 1+1 lehetőség alkalmával előfordult, hogy a házaspár mindkét tagja sorra került. Akár így, akár úgy, a párkapcsolat a legtöbb ember kérdései között szerepelt. (Az első alkalommal végzett Standard Teljes Tisztítás, majd az SVT által javasolt problémák után mindig személyes kérdések következnek.)

És a leggyakrabban úgy kezdődött a kérdés – olyan emberektől, akik amúgy párkapcsolatban élnek -, hogy

„Én szeretem, de…”

Ilyenkor a legkézenfekvőbb a kapcsolati tisztítás. A Spirituális Válasz Terápia azzal foglalkozik, aki valójában vagy: egy lélek, aki játszani jött erre a Földre. Tehát a kérdés is úgy fogalmazódik meg:

„Mennyire tud X lelke szeretetben lenni Y lelkével?”

Nem az agya. Nem a szíve. Nem az egója. Hanem maga a lélek. Előítéletek, társadalmi nyomás, egyéb elvárások nélkül. És bizony meglepődnek, mert a lelkük közötti szeretet sokkal nagyobb, és az akadályozó tényezők sokkal kisebbek, mint gondolják. Úgy értem, SOKKAL!

Nem tudom, mitől látjuk nagyobbnak az akadályokat, mint amilyenek. Talán a Facebook-on csöpögős szerelmi sztoriktól, mások kifelé mutatott csodálatosra hazudott, sokszor életidegen harmóniájától, vagy a filmeken bemutatott cukormázas lamuroktól, amikhez képest a hétköznapi, kihívásokkal, konfliktusokkal terhelt IGAZI, csendes boldogság maga a dögunalom? Vagy csak arról van szó, hogy az ember eleve sohasem elégedett azzal, ami van?

Mindenesetre a tanulság nekem az, hogy ha egyszer már szerettétek egymást, akkor az a szeretet valahonnan csak jött. És az a szeretet most is OTT VAN. A hétköznapok apróbb-nagyobb kihívásai, konfliktus-gyártó döntéshelyzetei csak akkor őrölhetik fel, ha hagyod.

Szóval…

Vigyázzatok egymásra!

 

 


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


 

One Reply to “Vigyázzatok egymásra!”

  • A lelkek találkozásakor kialakuló szeretet, (illetve ugye a találkozás előre megbeszélt volt) nem múlik el? Mi a helyzet hogy ha nekik csak x évre kellett találkozni, hogy tanuljanak egymástól? A szeretet akkor is megmarad?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük