Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Mikor lehet/érdemes újra SVT tisztítást kérni?

„Nemrég voltam Spirituális Válasz Terápián, de csomó új kérdés merült fel az életemben. Mikor jelentkezhetek újabb tisztításra?”

Amikor részt veszünk egy Spirituális Válasz Terápián, főként, ha első alkalommal történik, amikor az úgynevezett „egyszerhasználatos” Standard Teljes Tisztítás történik, a rákövetkező napokban megpezsdül az elménk. Felismerések, hovatovább rádöbbenések, a megértés időszaka ez. Ez gyakran megnyugtató, és gyakran rengeteg új kérdést generáló folyamat.

(A továbbiakban a saját véleményemet írom le. Ez nem egy hivatalos SRA (a Spirituális VálaszTerápia – eredeti nevén Spiritual Response Association – hivatalos szervezete) hivatalos állásfoglalása, és nem bárki más SVT tanácsadó véleménye, kizárólag az enyém, csak rajtam kérhető számon 🙂 .
  1. Ugyebár első körben megtörténik maga a Standard Teljes Tisztítás, amikor régi, legmélyebb, legmeghatározóbb akadályozó programjaink, tényezőink feloldása történik. Ezeket úgy képzeld el, mint amikor a szulák vagy folyondár nevű kis gyomnövénykét próbáljuk kiirtani. Ez a kis igénytelen növény sok-sok méteren át képes sűrűn benőni egy kertet. Ha kiszedjük a gyökerét az egész életünket átszövő, fojtogató programcsomagnak, a hatása még hetek múltán is élhet. Idő – előre nem megmondható tartamú idő, míg az utolsó levélke is elszárad. Ezért azt javaslom, hogy saját magunknak két hónapnál hamarabb nem érdemes újra kérni az SVT-t. Legyünk türelmesek, és élvezzük a felfedezést, ahogy nyitott szemmel, nyitott szívvel figyeljük az életünkben felbukkanó pozitív változásokat.                                                                            
  2. Utána még megnézzük, hogy maradt-e olyan tisztítanivaló, amit akkor és ott SVT-vel oldhatunk. Nagyon gyakran azt a választ kapjuk, hogy nem. Ennek lehet az oka az, hogy ami problémaként jelenik meg az életünkben, az mind valamelyik Standard Teljes Tisztítás során feloldott program következménye, tehát nincs más dolgunk, mint kivárni, míg a tisztított programok hatása „kifut”. Persze az is lehet, hogy maradt még, de a Felső Énünk úgy ítéli meg, hogy ennyi feldolgoznivaló éppen elég egyszerre, és nem akarja túlságosan leterhelni, felzaklatni az elménket, lelkünket…
  3. És utána következnek a jelen élethelyzet konkrét döntései. Persze felmerülnek kérdések, és én segítek is általánosságban, ha kaptam információt a jelen életről, de valójában a legtöbben egyrészt még a rengeteg felismerés hatása alatt állnak, másrészt még csak akkor döbbennek rá, mennyire konkrét és gyakorlati kérdéseket is fel lehet tenni (pl. mennyit szánhatok a jelen költségvetésből a villanyszerelési munkálatokra, vagy maradjak-e a mostani munkahelyemen, stb.), és fontos kérdések csak a következő napokban jutnak eszükbe…

Mégis, a fenti szulákos-folyondáros  hasonlat miatt, azt javaslom, hogy saját magunknak két hónapnál hamarabb nem érdemes újra kérni az SVT-t. Legyünk türelmesek, és élvezzük a felfedezést, ahogy nyitott szemmel, nyitott szívvel figyeljük az életünkben felbukkanó pozitív változásokat, Ebben a fizikai világban van a dolgoknak némi tehetetlensége, idő, míg a változás, amit egy tisztítás előidézhet, stabilizálódik.

Mi a helyzet például akkor, ha úgy érezzük, rossz a kapcsolatunk a párunkkal? A világ tükör és a Ho’oponopono című írásokban kifejtettem, hogy a körülöttünk lévő emberek leginkább nem feltétlenül „saját jószántukból” olyanok velünk, amilyenek. Márpedig ha a saját programunk az volt, hogy „nem vagyok méltó”, „velemi mindig igazságtalanok”, „én vagyok az, akit bántalmaznak” stb., ezeket a programokat meg most kitisztítottuk, és még egy kapcsolati tisztítást is megejtettünk, akkor megszűntek az ilyen viselkedést előhívó okok, tehát akár az illető viselkedése is megváltozhat. Persze fel lehet tenni a kérdést ott helyben, hogy „maradjak vele vagy ne maradjak”, de nem kell meglepődni, ha az SVT azt mondja, hogy azt teszel, amit akarsz, mert mindkét változatból ki tudsz hozni valamit, amiben boldog leszel. Akkor már inkább a párunknak kellene egy SVT Standard Teljes Tisztítás, hogy az ő legmélyebb blokkjai is feloldódjanak, és amúgy tiszta lappal lehessen felfrissíteni ezt a kapcsolatot.

(Minden választásunknak megvannak a pozitív hozamai persze, de érdekes volt felismerni a válásom után csaknem 20 évvel, hogy nem ő volt cserbenhagyó, hanem nekem volt egy programom, ami letiltotta a boldogságot…)

Száz szónak is egy a vége, az SVT is olyan módszer, mint a többi: bízni kell a hatásában, tehát nem szabad érdemes kapkodni se máshoz, sem újra ehhez, hanem kivárni egy kis időt, hogy a fizikai világ megadhassa, amit kértünk.

 

 


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük