Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Csak kezdd el!

Honnan tudja az Univerzum, hogy mit akarsz…

…amikor sokszor még Te magad sem tudod. És honnan a bánatból tudnád, mikor még sosem jártál arra?

Amikor valami nem tetszik az életünkben, akkor azt elég világosan érezzük, de hogy mit akarunk helyette, az nehezebb dió.

Óvónőképző szakközépbe jártam, de csak a 3. évben találkoztunk először eleven óvodással. Szerinted melyik évben volt a legnagyobb lemorzsolódás? Amíg nem tapasztalunk meg valamit, addig csak halvány elképzelésünk lehet róla.

Az Univerzumnak megmondjuk, mit akarunk – akár nagyjából, akár nagyon határozottan is -, akkor ő elindul, hogy megszervezze. Viszonylag gyorsan – napokon belül! – megküldi az első jelet, hogy rajta van az ügyön, mi pedig reagálunk, abból ő érti, hogy mi-igen-mi-nem, és aszerint határozza meg az irányt, és szervezi a következő lépést.

De MUSZÁJ lépéseket tennünk!

Mint a „Hideg-meleg” játékban. Tudod, kiküldünk valakit, eldugunk valamit a szobában, és amikor bejön az illető, hideg, meleg, langyos, TŰŰŰZ! szavakkal segítjük a keresésben. De mit mondasz neki, hogy segítesz, ha el sem indul? Valamerre muszáj mozdulnia, még ha rosszfelé is. Mert akkor kap egy konkrét infót arról, hogy mi a biztosan rossz, azaz eggyel nő az esélye megtalálni a helyes irányt.

Bármi a célunk, az Univerzum támogatni fog. De ritkán hoz megoldást (bár néha igen). Általában inkább lehetőségeket dob fel. Néha szeretné tudni, mennyire gondoljuk komolyan. (Erről írtam a „Menyasszonyi ruha választás Univerzum módra” c. blogbejegyzésben.) Ismeri az embert, aki fel-fellelkesül dolgokért, de aztán gyorsan kiderül, hogy valójában csak egy hirtelen ötlet volt, és igazából nem annyira komoly. Nem feltétlenül lustaságból vagy állhatatlanságból, csak jobban átgondolva rájövünk, hogy nem lenne igazából jó ötlet (lásd pl. impulzív vásárlások).

És a jó öreg Univerzum tudja – amit én Micimackótól tanultam meg -, hogy ha elég sokáig nem csinálsz meg valamit, akkor egy idő után már nem is kell.

A cselekvéssel jelzünk

Először azt, hogy akarjuk. Utánanézünk, Google-ben keresgélünk, felhívunk pár ismerőst, satöbbi.

Erre persze reagál az Univerzum, de aztán lehet, hogy hátralép kicsit, hogy lássa, tartunk-e még. A cselekvés az, amivel jelezzük, hogy igen. Beletesszük, amit fizikai síkon kell, és abból tudja a drága Univerzum, a Gondviselés (milyen szép, kifejező szó), hogy igen, szállíthatja a következő ötletet, tippet, támogató kapcsolatot, vagy simán mehet mozgatni-pendíteni a megfelelő szálakat, amelyek persze nekünk még láthatatlanok, de majd odaérünk, és akkor majd érhetővé lesz.

Szóval hajrá, Csak Csináld!



Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_


2 Replies to “Csak kezdd el!”

  • A drága Univerzum adott tippet. Elindultam. Azóta kaptam ötletet, tippet. Megy folyamatosan a tervezés. Remélem, ez nem a véletlen, hanem az ÚT.

    • Biztosan nem véletlen! Csak legyél résen, jönnek majd még ötletek 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük