Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Csillagvirág

Ajándék. Jel. Mindkettő?

Életem első 9 éve boldog volt. Nyergesújfalun voltam kisgyerek, ahonnan kijártunk a Hétforrás nevezetű helyre kirándulni (most megnéztem, még mindig létezik, a Google tudja). Májusban nyílt ott a csillagvirág (akkor nem tudtam, most néztem meg: Ernyős sárma), anyák napjára ölszám vittem anyukámnak minden évben.

Aztán vége lett a boldog éveknek egy időre, elköltöztünk, ez a virág eltűnt az életemből – anyák napján átálltunk az orgonára. Sokat kerestem a csillagvirágot, és bár sokat költöztem, sokfelé laktam, többé nem találtam meg. Az maradt bennem, hogy az a virág csak ott nyílik, és kész.

Aztán 30 év múlva (!!!) egy gyönyörű helyre költöztem a Balaton-felvidéken, és ott nagy boldogan vettem észre, hogy máshol is létezik csillagvirág 🙂 . És valahogy ez a kis növényke nekem egy az egyben összekapcsolódott azzal, hogy ahol ő nyílik, ott én „jó helyen vagyok”. Nyilván nem földrajzilag értem 🙂 Hozzáteszem, az volt az a hely, ahol erre a mostani utamra léptem, de az két évvel később volt.

Aztán megint sokat költöztem, a virág megint kikerült a látóteremből. Kilencedik helyként vagyok itt, immár a saját kis házikómban. Az előző helyen – az utolsó albérletben, a szomszéd faluban -, örömmel fedeztem fel a csillagvirágot. Tavaly, már itt Batykon is találtam a szántóföldek között sétálva. Tegnap pedig ámulva láttam a kertemben! Nem tudom, eddig hol volt, de csak véletlen, hogy nem gyomláltam ki, amikor még nem lehetett tudni, hogy micsoda, csak azt, hogy nem olyasmi, amit én ültettem… Pedig  – nézd csak meg a képen – úgy van sorban, mintha ültették volna!

Szeretem azt képzelni, hogy azért termett ide ez a kis tünemény, hogy megerősítsen: „jó helyen vagyok”. 


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

EMLÉKEZZ! 2021. május 3-tól július 31-ig tart az a kihívás, melynek végén a legtöbb hozzászólás írója (akár itt a bejegyzések alatt, akár régebbi cikkek alatt is, akár Instagramon vagy Facebook-on) CsakNeked mandalát kap AJÁNDÉKBA. Minden felületen írt minden hozzászólásod összeadódik. Szóval hajrá, játssz velem: iratkozz fel és kövess, hogy növeld az esélyedet!

.

 


4 Replies to “Csillagvirág”

  • Biztosan Neked termett oda! Mert jó helyen vagy 🙂 Gyönyörű kis virág!

  • Drága Mariann! Annyi nyílik nálunk, hogy meg sem tudnám számolni. Imádom! Gyönyörűek! Ez azt jelenti, hogy jó helyen vagyunk? 🤩

    • Talán igen 🙂 De nem szabad elfelejteni, hogy mindenkinek megvan a saját szimbólum-rendszere. Önmagában a csillagvirágnak nincs ilyen jelentése. Nekem azért jelenti ezt, mert az életem egy meghatározó, boldog időszakához kötődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük