Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Mit jelent a „vége”?

Újabb félreértés?

A napokban kitettem egy idézetet, egy indiai mondást az Instagram oldalamra:

„A végén minden jó lesz. Ha most nem jó, akkor még nincs vége.”

Érkeztek hozzászólások és üzenetek ezzel kapcsolatban (sokan vagytok aktívak a kihívásommal kapcsolatban, amitől nagyon boldog vagyok!), meg beszélgettem is emberekkel erről, és úgy látom, sokan félreértik ezt a mondást.

Ebben a mondásban a VÉGE nem az élet vége, vagy egy fejezet, egy életszakasz vége az életünkben. Ez a VÉGE egy projekt, egy feladat végét jelenti, egy célunk vagy vágyunk, álmunk megvalósítását. Arról szól, hogy ne adjuk fel, ne dobjuk oda csak azért, mert nem úgy alakul, ahogy szerintünk (!!!) kellene, mert lehet, hogy

  1. csak van egy ésszerűbb út annál, mint amit mi elképzelünk, de ugyebár az Univerzum tudja. Jobban.
  2. van egy akadály, amit némi pozitív gondolkodással, teremtő energiával vagy éppen tettekkel – azaz némi kényelmetlenség árán – el tudunk hárítani.

Sosem szabad elfelejteni, az Univerzum/Isten nem úgy bánik velünk, mint egy olyan szülő, aki megírja helyettünk a leckét, és elénk teszi a kész füzetet. Sokkal inkább ahhoz hasonlít, aki leül mellénk, és rávezető kérdésekkel érteti meg velünk, aztán hátradől, hogy na-akkor-most-már-tudod-hogy-kell-oldd-meg.

A legszemléletesebben Esther Hicks (Ábrahám) Salamon gyógyító meséi című könyvében olvastam erről.

Rengeteg példát lehetne hozni erre. Amikor valaki azt kívánja, hogy legyen egy jobb, kifizetőbb, megbecsülőbb munkája, és lehet, hogy az első lépés az, hogy elveszíti a mostani munkahelyét. De aztán – talán három hónapnyi munkanélküliség után végül kap egy olyan munkát, amiről mindig is álmodott. Vagy pont nem, és már nem tud mit tenni, hát – időhúzás gyanánt – elmegy egy OKJ-s tanfolyamra, amit a Munkaügyi Hivatal indít, és rájön, hogy mindig is ezt akarta csinálni, de magától soha nem jutott volna eszébe.

Gyakran van, hogy a saját komfortzónánk áll az álmaink útjában, és akkor kell néhány kényelmetlen, kényszerítő helyzet, hogy mozgásba lendüljünk, és az Univerzumnak egyáltalán módjában legyen feltálalni a LEHETŐSÉGEKET. 

Na ilyenkor kell a HIT, nem – csak – amikor szép ruhában elmegyünk a templomba, vagy a spirituális előadásokra. Igen, mondhatjuk azt, hogy szörnyű dolgok történtek velünk. És akkor talán így is lesz (nem feltétlenül, mert gyakran derül ki hónapok vagy évek múlva, úgy, hogy be is látjuk: jó volt ez így, így volt ez jó…) Vagy hihetünk abban, hogy minden értünk történik. És akkor így is lesz. Könnyebben.

„A végén minden jó lesz. Ha most nem jó, akkor még nincs vége.”


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

EMLÉKEZZ! 2021. május 3-tól július 31-ig tart az a kihívás, melynek végén a legtöbb hozzászólás írója (LEHETŐLEG ITT, A BEJEGYZÉS ALATT, vagy akár régebbi cikkek alatt is, akár Instagramon vagy Facebook-on) CsakNeked mandalát kap AJÁNDÉKBA. Minden felületen írt minden hozzászólásod összeadódik. Szóval hajrá, játssz velem: iratkozz fel és kövess, hogy növeld az esélyedet!

.

.


2 Replies to “Mit jelent a „vége”?”

  • Ezt azért jól összehoztad!Én csak most látom,szóval jól lemaradtam,de sebaj!
    Nem véletlenül mondják,hogy minden vég valaminek a kezdete….:)

    • Jobb későn, mint soha 🙂 . Rajta vagy a blogértesítőn, és nem kapod meg a levelet? :O

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük