Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Ellentmondások a pénzről

Kinek van igaza?

A pénz nagyon kényes téma spirituális körökben. Majdnem annyira, mint a párkapcsolat. Ugyanakkor éppen annyira eltérő válaszokat kapunk, ha spirituális embereket kérdezünk, mint ha az adott téma „világi” szakértőit. Nem csoda, ha összezavarodunk. Pedig bizony ez az ellentmondás-szerűség akár még veszélyes is lehet. Ami engem illet, én már nagyon sokat vesztegettem el – pénzből is, méltatlan érzelmekre pazarolt időből is – ilyen kétes tanács-kavarodásnak köszönhetően.

Mit jelent ez az anyagiak tekintetében?

Spirituális tanítás: a pénz valójában energia, melynek áramolnia kell. Minél többet adsz ki, annál több jön vissza. Ha túl spórolós vagy, megakasztod ezt az áramlást, emellett táplálod a saját szegénységtudatodat, ezzel pedig folyamatos szükségben tartod magad.

Pénzügyi szakemberek: mindennél fontosabb, hogy legyenek megtakarításaid, még a számlák befizetésénél is fontosabb, és gondosan mérlegelj minden kiadásodat, és inkább mondj nemet a vásárlási kedvedre, mint igent. De mindenképpen óvakodj az impulzus-vásárlásoktól.

Teljesen ellentétes tanácsok, és ha a szívünkre tesszük a kezünket, meg jól körülnézünk a világban, azt látjuk bizony, hogy azok az emberek nagy általánosságban jobban állnak anyagilag, akik pénzügyi szakemberekhez járnak, mint akik spirituális tanácsadókhoz…

Most akkor mi az igazság???

Nos, igazából mindkét tanítás igaz. Mint a legtöbb látszólagos ellentmondásnál, itt is az arányokban van a titok. Meg az indíttatáson.

Nagyon igaz, hogy ha tiszta lélekkel „költekezünk”, és tökéletes harmóniában vagyunk a pénzügyeinkkel rezgés szinten, akkor tény, hogy bármit költünk, bármilyen „veszteséget” érzékelünk, az Univerzum mindent visszaáramoltat. Csakhogy, és ez nagy CSAKHOGY, amíg erre nincs bizonyítékunk a körülményeinkben, sajnos nem lehetünk biztosak abban, hogy nincs-e valami mélyen megbúvó blokk vagy program, ami minden pozitív gondolkodásunk ellenére lezárja a beáramlást. Akkor meg csak hivatkozhatunk erre a törvényre – a hitelezőinknek…

Elméletileg valóban egyik percről a másikra meg tudnánk változtatni ezeket a rezgéseinket, és akkor nem is kell látnunk még a kézzelfogható bizonyítékokat sem, mégis pozitív lesz az anyagi mérlegünk egyik pillanatról a másikra – igen, őszintén hiszek ebben. De abban is, hogy ezt hihetetlenül kevés ember képes véghezvinni. Márpedig cseppnyi félelem vagy aggodalom, esetleg bosszúság, amikor kiadjuk azt a pénzt elég lehet, hogy blokkoljuk az áramlást. 

De akkor meg mit lehet tenni???

Kettő javaslatom is van.

  1. A hosszútávú: akárhogy állunk anyagilag, igenis el kell kezdenünk félretenni. Nem lényeges az összeg – az elején, ha esetleg most még amúgy is túl hosszú a hónap… Ilyen esetben elég az is, ha csak egy százas naponta egy malacperselybe. De nagyon jó tipp az is, ha mondjuk hetente beleszórod az aprót a tárcádból (arra hivatkoznak, akik ezt tanácsolják, hogy úgysem tudod, mennyi apró van a tárcádban, akkor meg nem mindegy?). A lényeg a tudat, hogy igenis, hónapról hónapra növekszik a megtakarításod. Az energia szempontjából lényegtelen az összeg.
  2. Ott helyben, amikor dönteni kell: nekem konkrétan ez a gondolat segít a mai napig, Ábrahámtól tanultam, akinek a tanácsait nagyjából fenntartás nélkül fogadom el. A tanács pedig így hangzik: „Ha költeni akarsz, és MEGVAN rá a pénzed, akkor vedd meg, mert mindig jönni fog a helyébe új (mármint pénz). De semmit nem vehetsz meg, amire NINCS MEG rá a pénzed most. Vagyis: semmi adósság, semmi hitel.” Azt nem tudom, hogy a nagy hitelekre, lakás, autó, ilyesmi, vonatkozik-e ez a tanács, de szerintem érted, mire gondolok.

Remélem, segítenek ezek a gondolatok tisztázni ezt a – látszólagos – ellentmondást, ahogy nekem segítettek 🙂 Örülök, ha megosztod a gondolataidat ezzel kapcsolatban hozzászólásban.

 Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

EMLÉKEZZ! 2021. május 3-tól július 31-ig tart az a kihívás, melynek végén a legtöbb hozzászólás írója (akár itt a bejegyzések alatt, akár régebbi cikkek alatt is, akár Instagramon vagy Facebook-on) CsakNeked mandalát kap AJÁNDÉKBA. Minden felületen írt minden hozzászólásod összeadódik. Szóval hajrá, játssz velem: iratkozz fel és kövess, hogy növeld az esélyedet!

.

.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük