Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Töltő napok

Néha bizony ilyen is kell!

Úgy értem, tényleg, szükséges. Már persze csak akkor, ha egy átlagos, normális 21. századbeli ember életét éled. Olyan mértékű impulzus ér minket nap mint nap, a szemünk kinyitásától este az elalvás pillanatáig (igen, ilyenkor sokszor még csukott szemmel is), ami nem csak az idegrendszert terheli. Bár ha csak a hardwer terhelt, az is megnehezítené, hogy a softwer megfelelően működjön 😉 . És akkor még nem beszéltünk azokról az emberi tényezőkről, és a belső történésekről, amelyek szintén nagyon is alkalmasak a nyugalom megzavarására.

Az előző bejegyzésben (Töltő órák) ígértem, hogy most adok egy tippet arra, hogyan hozzuk helyre magunkat lelki kimerültség esetén. Ha engem kérdezel, egy hétvégét szánsz rá (péntek délutántól vasárnap estig), de már az egy nap is sokat jelenthet.

Az energia végtelen mennyisége áll a rendelkezésünkre az Univerzumban, de a telefonodnak sem elég, hogy van áram a házban, bizony rá is kell csatlakozni a hálózatra. (És itt hadd hivatkozzak ismét a „Kevesebbet érsz magadnak, mint a mobilod?” című bejegyzésre…) Nem kell megvárni, míg teljesen lemerülünk, de ha már az idegkimerültség jeleit produkáljuk, egyszerűen MUSZÁJ lelépni legalább egy napra, vagy egy hétvégére.

  • „Mennyit kell meditálni, mester?
  • Sokat.
  • De nekem nincs időm…
  • Akkor még többet.”

Nem szó szerinti az idézet, de valami ilyesmi – mielőtt még azt mondanád, hogy nem tudod megoldani. A lelki egészséget megőrizni éppen olyan, mint a testi egészséget. Az árát mindenképpen meg kel fizetni. Vagy előbb egészséges táplálkozásra, mozgásra és vitaminok, ásványi anyagok kiegészítésére, vagy utóbb gyógyszerekre és kórházi kezelésre. Durva? Tudom. A legrosszabb még ezután jön: a lelki egészség elvesztésének minimum boldogtalanság, csüggedés az ára, de a kilátástalanság érzése az élet anyagi természetű aspektusára is hatni fog. Szóval még annál is fontosabb…

Hogyan kell összeállítani egy töltő napot?

Egyedül kell lenni. Vagy nekem kell elmenni valahová, ahol magam lehetek, vagy a többieket kell elküldeni egy egész napos kirándulásra.

Vegyél kaját előre, ha akarsz megfőzhetsz előző nap, de az nem fontos, a főzés sokaknak kifejezetten meditatív tevékenység. De ha nem kedveled, akkor inkább ne kelljen ezen a napon foglalkoznod vele. Ne ezen a napon tarts léböjtkúrát, ha engem kérdezel. Fontos viszont, hogy rakd rendbe a környezeted. Ha szereted a rendet, akkor zavarni fog a rendetlenség, ha nem zavar, akkor is, csak akkor másképp. 

Kapcsold ki a telefonod. Nem lenémítva, nem rezgőre, nem repülőmódba. Kapcsold ki. (A számítógépet, laptopot, tabletet is…) Ha aggódsz azok miatt, akik szerinted aggódni fognak érted, akkor előző nap írj nekik, hogy nem leszel elérhető.

És a legfontosabb: eze(ke)n a napo(ko)n semmit nem csinálunk, ami információt visz be az elménkbe. Nem olvasunk, nem hallgatunk kommersz zenét sem, főleg, ha szövegük van. Érzéseket, emlékeket kelthetnek, és most nem az kell, hogy kívülről manipuláljon valami. Nem nézünk tévét és nem hallgatunk rádiót – bár ezt talán mondanom se kell… Nem csinálunk olyasmit, amin gondolkodni kell, nem olvasunk, nem fejtünk keresztrejtvényt, nem oldunk meg logikai feladatokat, nem játszunk. Csak olyasmit lehet csinálni, amihez nem kell az agyunk: lehet kézimunkázni (ha nem bonyolult a minta, semmi szükség ma a frusztrációra), festeni-agyagozni, én imádom a puzzle-t ilyen napokon, lehet gyufa-országházat építeni, lehet színezni, lehet kertészkedni is. Fontos, hogy olyasmi legyen, amit szeretsz, ha idegbajt kapsz a puzzle-tól, akkor ne csináld csak azért, mert én mondtam 😛 . Ha szép az idő, persze ki lehet menni a természetbe is, sétálni, kirándulni, fa alatt üldögélve nézelődni. De csak ha biztos vagy benne, hogy senki emberrel nem fogsz találkozni. 

ÉS persze felhasználhatod ezt a napot is csakra-gyógyításra, ahogy a töltő órákban említettük. Hoztam Neked egy zene listát, most minden csakrádhoz egy-egy órányit. Nem tölt ki 16 ébren töltött órát, de ha akarod, mindet meghallgathatod kétszer, mielőtt a következőre lépsz (és ha nem tetszenek ezek a zenék, kereshetsz magadnak más stílusú zenéket, rengeteg van a Youtube-on!

A zenék a képre kattintva indulnak. A legjobb, ha letöltöd őket – így nem kell internetre kapcsolódó készüléknek bekapcsolva lennie (lásd fent). 

Gyökércsakra zene

Szakrális(Szex) csakra zene

Napfonat csakra zene

Szívcsakra zene

Torok csakra zene

3. szem csakra zene

Korona csakra zene

Ha esetleg az jutott volna eszedbe, hogy a hétköznapokban is fel lehetne használni ezeket a zenéket, csak minden nap másikat meghallgatva, nem mondom, hogy butaság 😉

 


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

EMLÉKEZZ! 2021. május 3-tól július 31-ig tart az a kihívás, melynek végén a legtöbb hozzászólás írója (LEHETŐLEG ITT, A BEJEGYZÉS ALATT, vagy akár régebbi cikkek alatt is, akár Instagramon vagy Facebook-on) CsakNeked mandalát kap AJÁNDÉKBA. Minden felületen írt minden hozzászólásod összeadódik. Szóval hajrá, játssz velem: iratkozz fel és kövess, hogy növeld az esélyedet!

.


_


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük