Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Ne reagálj azonnal

Mondhatnám azt is, hogy csak semmi pánik 🙂

Tulajdonképpen ez a mai írás a Mit jelent a „VÉGE” című blogbejegyzés egy másik megközelítése. 

Te is azok közé tartozol, akiket kikészít a bizonytalanság? Azt is szoktuk mondani, hogy még a biztos rossz is jobb. Csakhogy – sajnos vagy nem – ez a mostani világunk nem annyira a változatlanságról szól. Mintha világméretű tananyaghoz érkeztünk volna azzal kapcsolatban, hogy milyen gyorsan változnak most a dolgok. Sok a bizonytalansági faktor, mert a klasszikus, az egyén életében amúgy is jellemző döntéshelyzeteket még a társadalmi bizonytalanság is tetőzi. Ha úgy tetszik, egyfajta globális spirituális tanítás az emberiségnek…

Ugyanakkor nekem például nagy lecke volt ezzel kapcsolatban ez a vírushelyzet. Mivel én az oktatásban dolgozom (még 41 napig 😛 ), nálunk különösen érezhető volt. Bezárunk, nem zárunk, nyitunk, nem nyitunk, nyitunk, de csak ügyelettel, ki jöhet, ha ügyelet van, és mindez még pluszban ugyanígy, valahányszor egy-egy kolléga (beleértve engem is) elkapta a betegséget, amikor megint karantén, bezárás, vagy mégsem? – de mégis… Sokszor amit pénteken eldöntöttek, vasárnap délutánra már másképp volt. 

Nem tartom magam rugalmatlannak, és ha bosszantanak is néha a változások, vagy nem örülök nekik, akkor is megtanultam, megszoktam, hogy a változásoknak megfelelően hozzak döntéseket, változtassak a terveimen, kitaláljam, hogy ha nem így, akkor hogyan fogom elérni a céljaimat. DE MOST, ebben az új világban másképp van kicsit.

Most is azt mondom, hogy a céljainkon nem kell változtatni, legalábbis nem alapjaiban – csak a megvalósításban. De most, megtanulva az új korszak törvényeit, látom, hogy a rugalmasságot új szintekre kell emelni, és a szűk környezetemben a vírushelyzethez kapcsolódó változékonyságot, az erre adott válaszaimat az élet más területeire is át kell vinnem.

Szóval hogy is néz ki ez mostanában?

Van egy elképzelésem, tervem arról, hogy mi hogy lesz.

Aztán jön egy hír, egy információ, valamiféle előrejelzés arról, hogy nem-nem, lehet, hogy másképp lesz. Lehet, hogy így, vagy inkább úgy, de még olyan verzió is lehetséges, amit most el sem tudunk gondolni. (Jelzem, ez egyébként eddig is így volt, csak hónapok távlatában, nem pedig hetek vagy napok tekintetében.) Namármost régebben ilyenkor csináltam egy újratervezést, pár nap alatt kigondoltam, hogy akkor hogyan legyen nekem mégis jó, osztjóvan. Ezt az utóbbi bő egy évben is kipróbáltam, de rájöttem, hogy ez most már másképp van. Vagyis tulajdonképpen ugyanúgy, csak gyorsabb váltásokkal, és egy apró módosítással.

Most már, ha hallok valamit, hogy ekkor vagy akkor így vagy úgy lesz, akkor egyszerűen NEM HISZEM EL. Azt gondolom, hogy ez lehet, hogy így lesz, és lehet, hogy nem. Még sokkal inkább magaménak érzem azt a felfogásomat, hogy az a biztos, ami elmúlt. És azt, hogy addig viszont megváltoztathatom még azt is, ami végleges rossznak ígérkezik. Igen, most is elgondolkozom, hogy HA ÚGY LESZ, akkor én mit teszek majd. De mindaddig, míg valóban ott nincs az orrom előtt a végleges verzió, addig minden csak lehetőség. Felkészülök, érzelmileg is, de lépéseket csak akkor teszek, változtatásokat csak akkor indítok, amikor bekövetkezett. 

És a LEGFONTOSABB: ha olyasmi ígérkezik, ami nem tetszene, akkor a „varázserőmet” használom (ami mindenkinek van, és rém egyszerűen működik: megmondom az Univerzumnak, hogy légyszi ezt inkább másképp, aztán hagyom, hogy megtörténjen), ha pedig olyasmi, ami nagyon is tetszene, és túl izgatott leszek miatta ahhoz, hogy attól féljek, elrontom, akkor a „varázserőmet” használom: megmondom az Univerzumnak, hogy légyszi legyen úgy, és hagyom, hogy megtörténjen.

Ha így teszek, az esetek nagy részében egyáltalán nem történik meg a rossz dolog, valahogy – de tényleg, néha elképesztően-hihetetlenül – egyszerűen elmarad…

Neked volt már olyan eset az életedben, amikor egy rossznak ígérkező helyzetet valahogy sikerült megúszni?

 Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

EMLÉKEZZ! 2021. május 3-tól július 31-ig tart az a kihívás, melynek végén a legtöbb hozzászólás írója (LEHETŐLEG ITT, A BEJEGYZÉS ALATT, vagy akár régebbi cikkek alatt is, akár Instagramon vagy Facebook-on) CsakNeked mandalát kap AJÁNDÉKBA. Minden felületen írt minden hozzászólásod összeadódik. Szóval hajrá, játssz velem: iratkozz fel és kövess, hogy növeld az esélyedet!

.


_


2 Replies to “Ne reagálj azonnal”

  • „És a LEGFONTOSABB: ha olyasmi ígérkezik, ami nem tetszene, akkor a “varázserőmet” használom…, ha pedig olyasmi, ami nagyon is tetszene…., akkor a “varázserőmet” használom: megmondom az Univerzumnak, hogy légyszi legyen úgy, és hagyom, hogy megtörténjen.”
    Ezeket a gondolatokat viszem magammal 😊 Köszönöm

  • KÖSZÖNÖM! A mai napon az írásod pont időbe érkezett, a reakcióm a történtekre nagyon heves volt, de átgondoltam és kértem az angyalok és Univerzum segítségét a történtek megértésében, türelmes leszek, még megérkezik a válasz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük